Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Alice Iacobescu: Anchete de ochii lumii la Protecţia Copilului Sibiu | VIDEO

Anchete de ochii lumii la Protecţia Copilului Sibiu: raportul oficial a fost ţinut la sertar, iar neregulile grave au fost trecute cu vederea.

Un exemplu: Protecţia Copilului permitea unui bărbat de 34 de ani, judecat pentru agresarea sexuală a unei fetiţe de 12 ani, să continue să o viziteze în centrul de plasament în care e trăia tocmai pentru a fi protejată de el.

Mai mult, la 14 ani, Protecţia Copilului e cea care începe procedurile, permiţându-i fetei să iasă din grija statului pentru a se mărita chiar cu bărbatul condamnat pentru agresarea ei. La 15 ani, fata năştea primul copil.

DGASPC Sibiu a făcut obiectul unei anchete în toamna anului 2020, dar mai fusese deja subiectul unui control şi în 2018, când Consiliul Judeţean Sibiu crea o comisie specială. Nici acum comisia nu a publicat concluziile presupusului control.

Jurnalista de investigaţii Diana Oncioiu vorbeşte despre anchetele de presă pe care le-a realizat în ultimii ani în emisiunea Piaţa Victoriei, de la 13:15, realizată de Alice Iacobescu.