Confidenţialitate

Piața Victoriei | Cătălin Predoiu a vorbit despre vulnerabilitățile celor trei candidați selectați pentru șefia parchetelor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trecut în revistă, la emisiunea Piaţa Victoriei, de la Europa FM, şi principalele vulnerabilităţi ale celor trei candidaţi selectaţi pentru conducerea Parchetelor.

Candidatul selectat pentru funcţia de procuror sef la DIICOT, Giorgiana Hosu, a plecat în competiţie cu un mare handicap – recunoaşte ministrul. Este vorba de Dosarul Caracal şi de modul în care a fost acesta mediatizat.

“Cu tot respectul pentru comentatori, una este să te uiți la televizor și să-ți dai cu părerea și alta e să știi ce este în dosar”, a spus Cătălin Predoiu in dialogul cu Ioana Dogioiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce o priveşte pe Gabriela Scutea, care a candidat la şefia Parchetului General, este vorba de faptul că aceasta a semnat protocul de colaborare cu serviciile secrete.

Însă, spune ministrul Justiţiei, o colaborare între instituţii trebuie să existe.

“Eu consider că e un subiect care n-a fost dezbătut suficient. Au fost denunțate și cu asta s-a închis subiectul, a rămas, cumva, că au fost abuzive prin ele însele și puse în legătură cu practicile unor procurori care au ieșit din marginea normalității procedurale. Nu poți să negi nevoia de cooperare între ministerul public și alte instituții pe orizontală”, a spus Cătălin Predoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

E nevoie de o cooperare cu alte instituţii, spune ministrul Justiţiei, mai ales în condiţiile în care infractorii devin tot mai agresivi.

“Își dispută teritoriile pe stradă cu săbiile în mână și uneori cu pistoalele în mână. Dispar oameni și nu mai știm ce se întâmplă cu ei. Eu deocamdată văd, ca ministru al Justiției, că drepturile cetățenilor români sunt din ce în ce mai încălcate de către cei care comit infracțiuni”, a spus Predoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gradul de ocupare a penitenciarelor a ajuns la 120 la sută, a mai spus ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu este aşteptat în luna martie la Curtea Europeană a Dreturilor Omului pentru a prezenta planul de acţiune pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, după abrogarea recursului compensatoriu.