Confidenţialitate

Piața Victoriei: Ați merge să vă vaccinați împotriva COVID-19? Răspunsurile ascultătorilor | VIDEO

Adriana Nedelea l-a avut invitat pe Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei, pentru a discuta despre măsurile adoptate de autoritățile din România și eventualitatea unui vaccin împotriva coronavirusului.

În cadrul emisiunii, gazetarul a vrut să afle de la ascultătorii Europa FM dacă s-ar vaccina împotriva COVID-19 și, dacă da, ce ar prefera: vaccinul rusesc, pentru care au militat deja Ion Țiriac și Gigi Becali, spune CTP, sau cel în care a investit Uniunea Europeană?

„Dacă se va aduce acest vaccin sau altul, veți merge să vă vaccinați sau nu?”, i-a întrebat Cristian Tudor Popescu pe ascultători.

„Vaccinul din Rusia, am așa o alergie și bineînțeles că nu”, a declarat Lucian, un ascultător Europa FM din Pitești, la Piața Victoriei.

„Eu nu resping neapărat un produs rusesc. (…) Dar în vaccinul acesta nu am încredere, e pe repede înainte, strict politic, n-o să-mi risc sănătatea”,  a spus Răzvan, un alt ascultător Europa FM.

„Eu aș refuza și un vaccin din Marea Britanie dacă nu aș avea o minimă siguranță că acel vaccin au urmat niște pași. L-aș face dacă ar fi testat, verificat, aprobat. Dacă mie mi-ar spune Europeană că e bun, l-aș face”, a spus Victor din București, la Piața Victoriei.

„Nu, sub nicio formă, nu m-aș vaccina cu nimic ce nu ar fi omologat de Organizația Mondială a Sănătății, adică ceva controlat, verificat de specialiști, oameni care să mă asigure că nu voi suferi. Nu vreau să fiu un eșantion, un experiment”, a mai spus spus Ioana, o româncă stabilită în Franța.

„Da, dar din Rusia în niciun caz nu”, a spus Manciu, un alt ascultător Europa FM, din Timișoara.

„Sub nicio formă din alte părți decât din comunitatea europeană”, a mai spus și Marcel, din Câmpulung Moldovenesc.

„Sincer, eu nu m-aș vaccina cu nimic, aș opta pentru tratament. Am speranța că cineva va veni și va spune: <<avem tratament>>, nu vaccin. Ei nu au reușit să facă un vaccin pentru Ebol, pentru SIDA și brusc, peste noapte, vin și-l omologhează și spun că au vaccin”, a declarat Gheorghe, un ascultător Europa FM stabilit în Elveția.

Vezi aici emisiunea integrală: