Confidenţialitate

Piața Victoriei | Ascultătorii, întrebați dacă ar fi bine ca, după alegeri, Guvernul să rămână sau să fie înlocuit

În cadrul emisiunii Piața Victoriei, Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu au vrut să afle ce cred ascultătorii Europa FM cu privire la organizarea alegerilor parlamentare și i-au întrebat pe cei care au intrat în direct dacă ar fi de acord cu schimbarea Guvernului după învestirea noului Parlament.

Răzvan, Târgu Neamț: „Alegerile sunt importante, doar că această guvernare ar fi trebuit să aibă curaj să implementeze măsuri dure acum două-trei luni. (…) Puteau să facă niște măsuri dure, curajoase.”

Ascultătorul Europa FM i-a adresat și o întrebare lui Cristian Tudor Popescu, dorind să afle ce i-ar spune gazetarul versiunei sale din ’89, atunci când se afla în mijlocul Revoluției.

„I-aș spune să nu mai ezite, i-aș spune «șterge orele alea de la prânz și până pe la 6 jumate, 7 și nu mai striga doar jos Ceaușescu».

«Jos comunismul», asta însemna o lume, să cadă, să se desfacă din temelii. După aceea am strigat și m-am eliberat. Poate că au avut și acele ore de ezitare rolul lor în ceea ce sunt acum”, i-a răspuns gazetarul.

Monica, Iași: „Noi avem o vorbă în Moldova, nu schimbi calul la mijlocul dealului. Buni, răi, lasă-i acolo până trecem de beleaua asta. Îi văd ca pe un stol de condori care dau târcoale unui leș și tare mă tem că țara asta arată ca o căprioară moartă și mulți sunt înfometați.”

Vasile, Timișoara: „Guvernul trebuia să amâne alegerile, să se axeze pe afaceri. Dacă se amânau alegerile și se axau foarte mult pe pandemie… Nu știu dacă poți să faci și organizarea alegerilor și a celorlalte lucruri.”

Ioan, Cluj: „Să decidă lumea, nu știu. Asta o va decide doar viitorul. Ca prestație, nu-l văd să se ridice mult peste guvernul Dăncilă. Nu m-am oprit niciodată și nu o să mă opresc din a alege. Aș aștepta practic o relaxare din punct de vedere al modului în care suntem tratați. Aș vrea ca accesul la bani să nu fie grevat de birocrație și de fente.

Ștefan, Călărași: „Se va decide după alegeri, eu sper să fie înlocuit. Guvernul liberal este puțin peste PSD, dar nu cu mult.”

Ștefan, București: „Guvernul ar trebui puțin pieptănat, am înlocuit guvernele PSD, cu niște oameni flămânzi. Problema este că nu vine nimic din spate, nu văd oameni de valoare.”

Ionel, București: „De la Revoluția din ’89 și până azi există aceleași partide îmbârligate între ele. Actualul Guvern este parte din toată clasa politică de 30 de ani, să fie înlocuită toată clasa politică și să vin altcineva.”

La finalul dialogului cu ascultătorii Europa FM, Cristian Tudor Popescu a declarat că oamenii ar trebui să meargă la vot, indiferent dacă vor schimbarea actualului Guvern sau menținerea lui la putere:

„Situația e grea pentru mulți, pentru antreprenori, pentru simpli cetățeni, dar actuala conducere acționează în condiții de pandemie de vreo 9 luni. Dacă cetățenii consideră că ce au făcut până acum actualii guvernați e puțin și prost, soluția este să voteze. Dacă ei consideră că, deși au comis greșeli, nu e bine să fie schimbați actualii guvernanți, din nou, trebuie să meargă la vot, pentru că opțiunea lor nu se concretizează de la sine. Fie că ești mulțumit fie că ești nemulțumit, logic e să te duci la vot.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: