Confidenţialitate

Piața Victoriei: Analiza Barometrului Europa FM și surprizele politice ale toamnei | AUDIO

Analistul politic Andrei Ţăranu a comentat la Piaţa Victoriei rezultatele barometrului Europa FM.

În ceea ce priveşte creşterea înregistrată de Partidul Naţional Liberal, Andrei Ţăranu este de părere că un rol important îl are preşedintele Klaus Iohannis.

PNL nu are încă legitimitatea votului, dar are însă legitimitatea prezidențială. Președintele este singurul vector poztiv de imagine care trage PNL. Sondajul nu a surprins momentul de maximă emoție – creșterea, respectiv blocarea creșterii pensiilor și rublarea sau nedublarea alocațiilor copiilor, care vor avea un efect.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Al doilea partid în preferinţele electoratului, PSD, are şanse, spune analistul, dacă în urma alegerilor de duminică, va obţine un rezultat bun în ce priveşte preşedinţii de Consilii Judeţene.

Acest sondaj este interesant pentru alegerile pentru președinția consiliilor județene. Dacă PSD pierde multe consilii, atunci acest sondaj va fi valabil. Dacă își vor păstra un număr semnificativ, cam jumătate din consiliile județene pe care le au în acest moment, atunci acest sondaj va trebui revizuit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De altfel, a spus la Piaţa Victoriei sociologul Gelu Duminică, bătălia la aceste alegeri este, ca şi la alte alegeri, pe alegătorii nehotărâţi.

Totul este mai degrabă unul contra. Niciun partid nu ne-a propus în momentul de față o strategie de dezvoltare, obiective strategice. După alegerile locale, să vedem tot felul de reașezări în mesaj din partea partidelor, care vor putea duce la o rupere din zona de nehotărâți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici emisiunea integrală: