Confidenţialitate

Barometrul Europa FM: Ce partide ar vota românii dacă ar avea loc alegerile parlamentare în acest weekend

Noul Baraometru Europa FM, realizat de IMAS la comanda postului nostru de radio, arată intențiile de vot pentru alegerile parlamentare, în cazul în care acestea ar avea loc la finalul săptămânii.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare,  PNL se află pe primul loc, cu 34,7% din intențiile de vot, fiind urmat de PSD cu 19,6% și Alianța USR-PLUS cu 17%.

Pentru liberali este o apreciere de peste un punct procentual, de la 33,6% luna trecută. PSD, în schimb, scade, în aceeaşi măsură: 19,6% din intenţiile de vot acum faţă de 20,8% în august.
Alianţa USR Plus e creditată cu 17% din voturile celor care spun că ar merge la vot dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare.

Pro România scade, fiind creditat cu 9,5% din intenţiile de vot, iar UDMR se menţine peste pragul electoral, după câteva luni în care coborâse sub el.

Celelalte partide nu ar intra în Parlament, înregistrând sub 5%, potrivit sondajului realizat de IMAS în această lună: PMP – 4,5%, ALDE – 3%.

De remarcat proporţia mare de indecişi: 22,3% nu ştiu cu cine ar vota sau refuză să răspundă. Iar 5,2% spun că nu ar merge la vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 23 septembrie 2020, de IMAS, pe un eșantion format din 1010 persoane cu vârsta de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3,1%.