Piața serviciilor de alimentație se poate dubla anul viitor față de 2020 | AUDIO

Piața serviciilor de alimentație din România poate ajunge în 2021 la 20 de miliarde de lei, dublu față de anul acesta – dar în scădere cu 20% față de anul trecut.

În pezent, sectorul de livrări reprezintă 50% din piața de mâncare.

Așa arată estimările prezentate de o asociație (Hospitality Culture Institute) ce reunește reprezentanți din sectorul HORECA dar și din alte domenii.

Piaţa de profil cuprinde activitatea de restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarketuri.

Iar sectorul de livrări reprezintă, în acest an, 50% din totalul pieţei de food service, faţă de doar 10% cât era în 2019.

O creștere a sectorului HORECA este așteptată anul viitor, punctul de jos fiind iarna aceasta – estimează Hospitality Culture Institute.

Industria ospitalităţii nu poate să scadă mai jos de atât. Antreprenorii şi investitorii din industria ospitalităţii s-au adaptat şi găsesc în fiecare lună metode noi de a-şi ţine afacerile  în picioare, spune Florin Maxim, fondator al organizației.

Creșterea în sectorul food service estimată pentru anul viitor se va datora dezvoltării serviciilor de livrare de alimente și băuturi la domiciliu, a serviciilor de vânzare „la pachet” /take-away, dar mai ales după deschiderea restaurantelor.

Autorii cercetării arată că, în 2021, ponderea livrărilor de mâncare la domiciliu va fi de 30%, în contextul în care celelalte sectoare de activitate vor creşte ca pondere.

Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS