Confidenţialitate

Piața Obor: Prețurile produselor în piețele volante de weekend

Nu orice bucureştean are o piaţă permanentă aproape de casă. Există însă câteva pieţe volante, unde micii producători îşi vând produsele de vineri până duminică: legume, fructe, dar şi brânzeturi sau mezeluri. Putem spune că în weekend, oamenii nu mai merg la piaţă, pentru că… vine piaţa la ei.

În această dimineață, Manuela a “trădat” Oborul. A făcut piața la Nerva Traian, pe bulevardul Unirii.

Oferta de produse pe care le găsești la colţul blocului e destul de variată, iar vânzătorii – politicoși și mereu aceeași, astfel că știi de la cine ce cumperi. Eu azi am luat telemea veche de oaie la 30 de lei kg de la doamna Livia Arișanu, care vine din Bran, județul Brașov.

În piața de lângă bloc găsesc legume și fructe românești vândute chiar de producători – oameni de la țară. Ceapa de apă 7 lei kg, gogonelele – 5 lei, conopida – 8 lei, morcovii, ceapa galbenă și dovleceii – 5 lei kg, vinetele – 7, iar cartofii roșii – 3 lei. Prețuri puțin cam mari, dar îmi pot alege produsele, după cum mă-ndeamnă dl Gică din Peretu, Teleorman. Lângă domnu’ Gică și-a așezat taraba dl. Ionel Mihală, tot din Teleorman. E mereu amabil și pus pe glume.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.