Confidenţialitate

Piața Obor: E vremea Măriei sale Varza… de pus la murat!

Cine vrea să aibă la Crăciun varza acrită pentru sarmale, e timpul să facă un drum prin piață și să cumpere verze albe, de-ale noastre, bine coapte. Varza românească are foaia verzuie și căpățâna ușor turtită.

În pieţe găsim zilele astea varză din belşug, iar gospodarii știu s-o aleagă pe cea cu foaie subțire. O rulează cu palma să se facă sul fără a se rupe.

Și dacă tot sunt în piață, iau și vreo 2 legături de mărar uscat, cu tulpini mai groase și pălării mari, ca să iasă varza aromată. Tot în putina cu varză e bine să punem un știulete de porumb, câteva rădăcini de hrean și 2-3 gutui mai mititele, dar bine coapte. E important ca gutuile să aibă puful pe ele, altfel sunt aduse de la turci și nu au gust.

Nu uitați de boabele de piper, de muștar și de foile de dafin.

Corespondentul nostru Vali Popovici a fost în Piața din Reșița:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.