Confidenţialitate

„Piața Obor”: Ce sacoșe se poartă anul acesta la cumpărături? Tendințe în moda plaselor, genților și sacoșelor

Ce plasă, sacoșă, căruț, rucsac folosiți când mergeți la piață? Trebuie să fim „fashion” indiferent de situația în care ne aflăm, chiar și la cumpărături. Amănunte despre tendințe în moda sacoșelor – în „Piața Obor”, sâmbătă, de la 10.00 la 11.00, la Europa FM.

În primul rând, trebuie să renunțăm la plastic. Sunt o mulțime de plase de in, de bumbac sau care imită sacul, iar varietatea de imprimeuri e fără sfârșit.

Pe lângă aspectul plăcut, aceste plase ne ajută să protejăm mediul și să economisim ceva bani: nu vom mai folosi pungile de plastic și nici nu vom ma cheltui bani de fiecare dată când mergem la cumpărături.

Păstrați mereu la dumneavoastră o plasă din material textil. În cele ce urmează, vom învăța cum să ne luăm plase, nu cum să luăm plasă…

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă stai la Obor și urmărești trecătorii, ai să vezi zeci de modele de sacoșe și plase în care să-ți pui cumpărăturile. Rucsac de blug în care răstorni merele abia cumpărate, plasă cu mânere de plastic încăpătoare, pentru cartofi, plasă simplă din pânzet…

Degeaba cumperi produse bio și te declari ocrotitor al naturii, dacă te îngropi în pungi. E crezul Ancăi Spiridon, coorodonator de proiecte al asociației „Grădina cu artiști”, pe care o putem asculta în reportajul difuzat în ediția de sâmbătă, 22 iunie.

"

foto: Onlineartists – sacoșă din bumbac cu imprimeu cusut manual

Dacă nu vă plac plasele și sacoșele din comerț, ar mai fi o variantă: cumpărați metraj și puteți să vă confecționați singuri câte o plasă simpatică. Puteți alege un material floral, sau care să imite zonele înverzite sau materiale divers colorate, imprimate cu animăluțe. Cu siguranță vă amintiți de bunicile voastre, care – uneori – își coseau singure sacoșe din bucăți de material rămase nefolosite.

La Obor merge și colega Andreea Bărbulescu, extrem de atentă la modelul de plase folosit de oamenii care ajung la tarabe:

Am tot văzut pe la piață lume cu șacoșe cu mânere de lemn. Foarte folosit este căruțul de cumpărături – cu diverse modele – fie clasice, în carouri, fie cu bufnițe sau oițe. Avem o colegă, Anca, ea folosește o plasă de material textil imprimată cu numele unui teatru din Paris, Lilișor, de asemenea, colega noastră, are o plasă cu mânere lungi imprimată cu floarea soarelui care imită tabloul lui Van Gogh.

Cât despre bărbați, la modă este anul acesta „apropierea de natură”, cu haine și accesorii care sunt cât mai aproape de culorile plantelor , cum ar fi verde, maro, bej. Sunt recomandările marilor case de modă. Așadar, și gențile și plasele trebuie asortate. Se poartă cele care au imprimate frunze, flori, stropitori sau alte unelte de grădinărit. Nu uitați pălăria de soare, de paie – simplă sau cu motive florale.

În sandale, cu o pereche de pantaloni de in, o pălărie și o plasă pe umăr cu frunze de palmier, vei pleca de la piață nu doar cu alimentele dorite, ci și încărcat de atâtea zâmbete…

"