Confidenţialitate

Piaţa autohtonă a berii, în scădere

Industria autohtonă a berii, o piaţă evaluată la un miliard de euro, va înregistra o scădere în acest an pe fondul închiderii temporare a unităţilor HoReCa din cauza epidemiei de COVID-19, susţin reprezentanţii Asociaţiei Berarii României.

Declinul vine după ce în ultimii ani piaţa a cunoscut o revenire după criza din 2008-2009 şi exodul românilor în străinătate au tăiat o bună parte din consum.

„Evenimentele foarte mari nu s-au mai ţinut, Campionatul European de Fotbal a fost amânat pentru 2021, iar astfel nu am mai avut consumatori şi va exista o scădere a pieţei berii în acest an. Nu avem date pentru T3, dar pentru moment tendinţa de scădere. A fost o vară normală din punct de vedere meteo, însă clientul a schimbat opţiunile de consum, a mers în mică măsură la terase şi consumul s-a mutat acasă, în familie, în grupuri mai mici de personae, dar nu va recupera pierderile HoReCa. În primele 6 luni piaţa a scăzut cu 7%”, a spus Julia Leferman, director gene­ral în cadrul ABR, la o conferinţă de presă.