Piața asigurărilor din România a crescut cu 8% în primul semestru

Societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au înregistrat în primul semestru al anului 2017, un total al primelor brute subscrise de 5,04 miliarde de lei, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al ASF.

Conform ASF, la asigurările generale (AG), asigurătorii au subscris prime brute în valoare de 3,97 miliarde lei, iar la asigurările de viață (AV) au înregistrat o creștere de 1,07 miliarde de lei.

Potrivit documentului, valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA, în primul semestru al acestui an, a atins o valoare de peste 2 miliarde de lei.

ASF menționează că la nivelul întregii piețe de asigurări rezultatul net al activității, a fost unul pozitiv, ridicându-se la 260,3 milioane lei, în creștere cu 115% față de perioada similară a anului trecut.

În comunicat se mai arată că pe piața asigurărilor de locuințe (obligatorii și facultative), s-a înregistrat o scădere a primelor brute subscrise de aproximativ 10% față de anul precedent.

Pe segmentul asigurărilor facultative, scăderea este de 13%, în timp ce pe segmentul asigurărilor obligatorii scăderea este de 2%.

La nivelul întregii piețe de asigurări, numărul de contracte de asigurare în vigoare a fost de peste 14 milioane, în creștere cu 11% față de anul 2016.

Numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul primului semestru al anului acesta, pentru asigurările generale, reprezintă 87% din totalul numărului de contracte.

De asemenea, în comunicatul ASF se precizează că la 30 iunie 2017 activau pe piața asigurărilor 11 sucursale dintre care 8 au practicat activitate de asigurări generale (AG) și 3 au practicat activitate de asigurări de viață (AV).

Societățile de asigurare autorizate în alte state membre UE au subscris, în primul semestru al anului 2017, în baza dreptului de stabilire pe teritoriul României, prin intermediul unei sucursale, prime brute subscrise în valoare de 363,9 milioane lei, în creștere cu 9% comparativ cu cea din aceeași perioadă a anului precedent

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS