Phoenix va lansa discul de vinil ‘Best of Phoenix’

Ediţia va fi una cu adevărat specială pentru fani. Primele 250 de unităţi ale vinilului aniversar ‘Best of Phoenix’ vor fi imprimate cu numele cumpărătorului.

Trupa Phoenix, care împlineşte anul acesta 50 de ani de la înfiinţare, va lansa un disc de vinil ‘Best of Phoenix’, într-o ediţie limitată de 2.250 de exemplare.

Primele 250 de unităţi ale vinilului aniversar ‘Best of Phoenix’ vor fi imprimate cu numele cumpărătorului. Va exista şi o categorie specială, denumită ‘Gold’, înseriată de la 0001 la 0050, care va avea însemne grafice particulare.

Discul va conţine 11 piese, cele mai îndrăgite de public. Cele mai multe dintre acestea au fost selectate în urma unui sondaj făcut pe pagina oficială de Facebook a formaţiei.

Discul va fi produs în Marea Britanie şi ambalat într-o cutie specială, anunţă formaţia.

Începând de miercuri se vor putea face comenzi pentru discul ‘Best of Phoenix’ pe pagina de internet a formaţiei. De la 1 decembrie, discul va putea fi găsit şi în magazinul Muzica şi librăriile Cărtureşti.

Înfiinţată în anul 1962, în Timişoara, ca formaţie şcolară, sub numele Sfinţii, formaţia Phoenix a devenit în scurt timp un reper al tinerei generaţii, deopotrivă prin calitatea muzicală a creaţiilor ei şi prin stilul nonconformist de viaţă şi de gândire pe care l-a promovat.

Exponentă, în primul deceniu de viaţă, a revoluţiei beat, Phoenix a influenţat major muzica rock românească, ajutând-o să iasă din întârzierea istorică şi de sub influenţa strivitoare a unor modele de gen.

După 1971, în contextul foarte dificil al ‘noii revoluţii culturale’ a regimului Ceauşescu, Phoenix a schimbat radical formula şi stilul, inventând etno-rock-ul şi promovând un limbaj muzical în egală măsură revoluţionar şi restaurator al tradiţiei autentice.

Între 1977 şi 1989, trupa a activat în Germania, unde a renăscut ca Transsylvania-Phoenix, a câştigat marele premiu al Deutsche Phono-Akademie, continuând să promoveze inovaţia muzicală şi experimentând direcţii noi.