Confidenţialitate

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa, în timp ce își îmbunătățește capacitatea de producție.

„Am primit acest mesaj în această dimineață. Ne așteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a treia (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze”, a transmis Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) într-un comunicat.

Reducerea livrărilor vine în condițiile în care Pfizer limitează producția, astfel încât să își poată îmbunătăți capacitatea de producție la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a susținut FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate țările europene. Deocamdată nu este clar cât timp va dura până când Pfizer va ajunge la capacitatea maximă de producție din nou”, mai transmit autoritățile norvegiene.

Pfizer a susținut că a trebuit să facă modificări procesului care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deși acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creștere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienți la sfârșitul lunii februarie și martie”, a subliniat Pfizer într-un comunicat, conform Reuters.

Norvegia are acces la vaccinuri datorită Suediei, membru UE, care va cumpăra mai mult decât are nevoie și va vinde Norvegiei.

Multe țări din UE declară că primesc cantități mai mici de vaccinuri COVID-19 decât se așteptau și s-au plâns de incertitudinea livrărilor viitoare, au declarat oficiali ai UE pentru Reuters.