PETROȘANI: 11 asistente medicale de la Spitalul de Urgenţă s-au vindecat de coronavirus

Veşti bune de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Cele 11 asistente medicale, infirmiere şi îngrijitoare de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, care au fost infectate cu noul coronavirus, s-au vindecat și au fost externate de la clinica de Boli Infecțioase din Timișoara.

Sunt primii dintre cei 118 angajaţi ai spitalului care au fost nevoiţi să stea acasă 14 zile după ce o femeie de 26 de ani, care revenise din Italia, a ascuns acest lucru şi a fost internată la secţia de Neurologie a unităţii medicale.

Toate cadrele medicale de la Spitalul de Urgență din Petroșani s-au vindecat de COVID-19. Unitatea medicală s-a confruntat cu o criză majoră după ce o tânăra de 26 de ani întoarsă din Italia, nu le-a spus cadrelor medicale acest lucru, iar apoi a fost confirmată cu coronavirus.

Managerul unităţii medicale din Valea Jiului, doctorul Alin Vasilescu, spune că alţi patru medici şi două infirmiere şi îngrijitoare care se aflau în izolare la domiciliu au depăşit acest moment şi se pot întoarce la serviciu.

Potrivit lui Alin Vasilescu, pe sfârșitul acestei săptâmâni se va normaliza situația la unitatea de primiri-urgențe şi pe secția de cardiologie acolo unde va reveni personalul la muncă, iar săptămâna viitoare se va relua activitatea pe secția de neurologie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS