Petroșani: Ion Barbu a creat Muzeul Instalatorului

Artistul Ion Barbu spune că acest muzeu este unul de umor, iar cei care îi vor trece pragul vor râde foarte mult. Este un muzeu în care artistul crede ca trebuie să vină mulți tineri deoarece vizitându-l pot să învețe să gândească, să citească, dar și să se amuze la lucruri cu adevărat importante. A creat tot felul de spații și, cine va trece pragul acestui muzeu, al patrulea creat de Ion Barbu în Valea Jiului, va avea ce să învețe. Aici sunt expuse obiecte ce redau viața, cultura, politica, în cel mai pur fel, dar cu umor și cu multă înțelepciune.

Înăuntru e un omagiu adus râsului sănătos, a hazului de necaz, pentru că aici veți vedea că sistemul de sănătate din România este reprezentat de o cârjă ce are cuie cu vârful în sus fix sub braț, iar în curte veți întâlni, pe lângă cei mai celebri pomi din lume, adică Teiul lui Eminescu, Mărul lui Adam, sau Arborele genealogic, un WC complet utilat, aurit și închis cu folii transparente. Autorul a vrut astfel să arate că totul este transparent la clasa politică.

Deschiderea oficială a Muzeului Instalatorului va avea loc în curând, pentru că Ion Barbu vrea o dublă premieră, încercînd astfel să își lanseze și volumul de artă intitulat „Sticle pentru minte, inimă și literatură”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS