Petroșani: Campanie de vaccinare a copiilor din cartierele sărace

Autoritățile locale de la Petroșani au demarat o campanie de vaccinare a copiilor din cartierele sărace după ce au constatat că doar 4 % dintre copii au fost vaccinați. Procentul celor care și-au adus copiii la vaccinare este unul extrem de mic, iar medicii atrag atenția că situația este una fără precedent.

Constantin Gheorghiu, reprezentant al medicilor de familie din Valea Jiului spune că rolul campaniei este de conștientizare a părinților cu copii din cartierele sărace unde vaccinarea a fost un fiasco. Asta după ce, din 50 de doze cât erau pregătite, medicii au folosit doar două.

Gheorghiu susține că s-au folosit toate mijloacele de informare, au fost trimisi în teren asistenții social, care sunt angajați ai primăriei, dar nu s-a reușit mobilizarea părinților, cel mai probabil din cauză că cei mai mulți, nu înțeleg rolul vaccinării, sau că au mare responsabilitate, dacă aparte în comunitate rujeola.

Acum, autoritățile locale au pus la dispoziţie un microbuz pentru a transporta copiii la cabinetele medicilor de familie, iar asistenţii sociali au primit de la medici listele cu copiii nevaccinaţi.

Cristina Mraz, şefa Serviciului de asistenţă socială spune că rezultatul campaniei este încurajator în condițiile în care au fost anunţaţi 96 de copii, s-au vaccinat 77, iar opt familii au refuzat vaccinul.

În prima jumătate a acestui an, în județul Hunedoara au fost consemnate 641 de cazuri de rujeolă, fără să fie înregistrate decese din cauza bolii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS