Confidenţialitate

Petromidia, amendată de comisarii de Mediu după recenta explozie | AUDIO

Rafinăria Petromidia a fost amendată de comisarii de Mediu cu 50.000 de lei după recenta explozie, în urma căreia au murit 3 angajați.

“În data de 02.07.2021, pe platforma Petromidia – Uzina Rafinarie, s-a produs un accident la una dintre instalații, constând într-un incendiu, generat de o explozie la un echipament. Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără puternică și degajări mari de fum negru.

Din momentul producerii incidentului, au fost luate măsuri de oprire controlată a tuturor instalațiilor tehnologice, în prezent activitatea de producție fiind suspendată temporar.

În timpul evenimentului, o persoană a decedat iar 4 persoane au fost rănite. Având în vedere acest fapt, conform prevederilor Legii nr. 59/2016, accidentul se încadrează drept accident major”, se precizează într-un comunicat al Gărzii Naționale de Mediu.

“În data de 15.07.2021, s-a finalizat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate, comisarii GNM – CJ Constanța constatând că nu au fost nerespectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanșarea incendiului și refacerea documentelor impuse prin actul normativ menționat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident.

La această dată este în desfășurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunțe la finalizarea acesteia”, adaugă comunicatul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu

Un muncitor a murit pe loc în urma exploziei produse în data de 2 iulie.

Duminică, a încetat din viață al doilea petrolist rănit de suflul deflagrației. “Toată susţinerea noastră merge către familia colegului decedat”, au transmis reprezentanţii Rompetrol Rafinare.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.