Petreceri ”de groază”. Hotelierii români au pregătit ofertele pentru Halloween

Chiar dacă mai sunt aproximativ două săptămâni până la Halloween, această sărbătoare importată de peste ocean, hotelierii au pregătit deja pachete speciale pentru turiști.

 

De exemplu, la o vilă din Bran, aproape de Castelul Bran, turiștii sunt așteptați la o seară tematică în care trebuie să vină costumați în vrăjitoare, vârcolaci, vampiri și alte creaturi ale întunericului. Pe lângă muzică și dans, vor fi artificii, un foc de tabără și un concurs de cioplit dovleci.

 

În Sighișoara, în unele unități de cazare, turiștii sunt invitați la cine ”sângeroase” și baluri mascate.

 

Din meniuri nu vor lipsi preparatele pe bază de dovleac, iar decorul va fi special: de la o petrecere cu tema Halloween n-ar putea să lipsească liliecii agățați de tavan, pânza de păianjen sau pereții mânjiți cu sânge.

 

Totuși, epicentrul petrecerilor de groază este și anul acesta Castelul Bran. În noaptea de 31 octombrie, gazda vizitatorilor va fi însuși Contele Dracula. Le va fi ghid turiștilor într-un tur nocturn al castelului. Aceștia vor putea sta la povești cu Dracula fie în temnița castelului, fie în curtea interioară. Apoi, sărbătoarea de Halloween va continua cu o petrecere, la care vor dansa iele, se vor proiecta filme horror și se va bea vin roșu ca sângele.

 

 

O altă destinație obligatorie la sfârșitul acestei luni este Sighișoara, unde turiștii sunt invitați să pornească pe urmele lui Dracula și să viziteze Muzeul de Istorie din oraș.

 

Cât privește prețurile, un pachet care include două nopți de cazare plus petrecerea de Halloween coostă de la 70 de euro de persoană. Așadar, pe lângă faptul că trebuie să avem inimă tare și sânge rece pentru a rezista la petrecerile de Hallowwen, trebuie să avem și ceva bani puși deoparte.

sursa foto: www.bran-castle.com