Petre Daea caută „suflet de român” pentru a gestiona corespondența europeană a Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că vrea să mărească numărul funcţionarilor din minister şi să aducă specialişti „cu suflet de român” pentru a gestiona problemele în corespondenţa cu Bruxelles.

Am solicitat şi mi s-a aprobat să măresc numărul funcţionarilor din minister pentru a aduce în minister specialişti cu suflet de român pe problemele pe care le avem în corespondenţă cu Bruxelles. Vom selecta prin proceduri legale acei specialişti, care să se pregătească, să comunice şi vom pune doi pe post în aşa fel încât unul să rămână în România şi altul să meargă la Bruxelles. Astfel, să comunice între ei atunci când problemele nu sunt bine înţelese, să se ajute unul pe altul în aşa fel încât să avem o comunicare perfectă cu structurile Uniunii Europene. Nimeni nu ne opreşte şi toţi ne îndeamnă să intrăm în dialog„, a declarat ministrul Agriculturii.

Aceasta a spus că a luat această măsură pentru a se pregăti pentru momentul în care România va prelua preşedinţia Uniunii Europene, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Comisia Europeană a lansat pe data de 15 februarie o procedură de infringement împotriva României pentru că impune marilor comercianţi cu amănuntul să achiziţioneze cel puţin 51% din produse alimentare şi agricole de la producătorii locali, ceea ce ar contravine legislaţiei UE referitoare la libera circulaţie a bunurilor.

La finalul lunii martie, Petre Daea spunea că există semnale îmbucurătoare din partea Comisiei Europene în ceea ce priveşte procedura de infringement împotriva României, deoarece aceasta a început să înţeleagă poziţia fermă a României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS