Confidenţialitate

Petre Daea anunță că magazinele Unirea se redeschid săptămâna viitoare. „Prețul este un respect față de muncă” | AUDIO

Consumul începe să scadă în România, recunosc chiar guvernanții care ne încurajează să cumpărăm cât mai multe produse românești pentru a ajuta industria alimentară și economia, în general.

Ministrul Agriculturii anunță că de săptămâna viitoare, își va relua activitatea Casa de Comerț Unirea, compania de stat special creată pentru a vinde produse românești. Pentru început, acestea se vor vinde în parcările unor hipermarketuri.

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, liderul PSD, Marcel Ciolacu avertizează că va urma un an greu, dacă românii nu vor alege în primul rând produsele românești când merg la cumpărături.

El a amintit că treptat consumul începe să scadă, iar producătorii locali ar putea fi sprijiniți atât de populațue, cât și de reprezentanții restaurantelor și hotelurilor pentru a-și vinde sau promova produsele:

„Vom avea producție, nea Daea oricum când nu e ploaie vine cu ploaia, oricum vom avea producție, dar nu va veni un an ușor anul viitor. Dacă nu ne mobilizăm pe toate sectoarele, HoReCa, restaurante, supermarketurile să promoveze în primul rând produsele românești, noi când intrăm în magazin prima oară să punem mâna pe un produs românesc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că de săptămâna viitoare, își va relua activitatea Casa de Comerț Unirea. Produsele pe care statul le va cumpăra de producătorii români vor fi vândute în parcarea unor hipermaketuri.

Ministru Petre Daea a fost întrebat de jurnaliști cu cât vor fi mai ieftine roșiile românești față de cele din import:

„În primul rând este mai bun, în al doilea rând n-o să spun prețul pentru că eu știu așa: prețul este un respect față de muncă. Ați văzut dumneavoastră oamenii aceștia? Dați mâna cu ei să vedeți, toate palmele lor sunt bătătorite de muncă, munca este grea și se face tot timpul cu foarte mult efort, cu mulți bani și lacrimi multe. Ei lăcrimează și când lucrază și când nu găsesc posibilitatea s-o vândă, de aceea sunt aici, să le-o rezolvăm.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

100 de milioane de euro a acordat Guvernul pentru a readuce la viață Casa de Comerț Unirea, proiect inițiat de ministrul Petre Daea pe vremea guvernul Dăncilă.

80 de aproazare urmau să fie deschise în toată țara, însă compania a reușit să deschidă numai două magazine, care, după 2 ani de funcționare, s-au închis din cauza datoriilor și a pierderilor înregistrate.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Citește și: Ciolacu spune că România nu poate să atragă toți banii puși de UE la dispoziție prin diverse programe și propune împărțirea fondurilor cu mediul privat | AUDIO