Petre Daea ajunge joi la Alba Iulia, în cadrul campaniei „Alege oaia!”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va fi prezent joi la Alba Iulia, pentru a fi alături de Campania naţională de informare şi promovare „Alege oaia!”, eveniment ce se va desfăşura, inclusiv în 1 Decembrie, în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

Caravana are ca scop încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie. Consumatorii vor putea degusta tocăniţă de oaie, pastramă, cârnaţi, sloi, brânzeturi, iar cei interesaţi vor putea să îşi procure carne şi produse din carne de oaie din cadrul celor zece standuri special amenajate. De asemenea, vor fi şi două standuri cu vin şi zece standuri cu produse tradiţionale, unde vizitatorii vor putea gusta din bunătăţile pregătite de organizatori.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradiţiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creşterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea la nivel naţional a unei Pieţe de Gross, iar la nivel judeţean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii şi a produselor din carne de oaie, se arată în comunicat.

Ministrul Petre Daea va vizita mai multe obiective agricole (abatoare, carmangerii, fabrici de pâine şi ferme de ovine) din Alba.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS