Petre Daea a oprit grindina pentru Papa Francisc

Misterul cum de s-a oprit ploaia peste tot pe unde a trecut Papa Francisc în România este lămurit pe ministrul Petre Daea. Cel puțin parțial, pentru ”capitolul grindină”.

Ministrul Agriculturii a vorbit despre efectele produse de grindină în ultimele zile. În acest context, întrebat de jurnaliști dacă el a oprit grindina pentru Papa Francisc, Petre Daea a răspuns zâmbind: “Da. Da.”

“Sistemul antigrindină a dat aproximativ 1.000 de rachete până la această dată. Stăm cu ochii pe aceste puncte de lansare. Este o situaţie extrem de delicată nu am avut în anii trecuţi o zi în care să lansăm 75 de rachete de la un punct de comandă. Sâmbătă am fost la Ploieşti la centrul de comanda unde specialiştii lansaseră 75 de rachete, pentru a face faţă situaţiei cu care s-au întâlnit în ziua respectivă. Lucrăm şi acţionăm ca să ţinem cât putem sub control aceste fenomene”, a subliniat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

”Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară”

După trei zile petrecute în țară, în drum spre Roma, Papa Francisc le-a mărturisit jurnaliștilor, care l-au însoțit în avion, că a fost plăcut surprins de români și România.

“Din cauza vremii ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară”, a spus Papa Francisc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS