Peterhansel a abandonat Raliul Dakar

Cel mai titrat pilot din istoria Raliului Dakar, francezul Stephane Peterhansel a abandonat cu o etapă înaintea finalului actualei ediții.

El a suferit un accident la kilometrul 26 al rundei a 9-a, în urma căruia copilotul David Castera a fost spitalizat, iar mașina sa – un model Mini construit special pentru marele raid, a suferit avarii serioase.

În vârstă de 53 de ani, driver-ul francezul era pe locul al 4-lea în ierarhia generală, terminând primul două etape ale competiției găzduite de Peru, doar pe traseu de nisip.

Supranumit „Monsieur Dakar”, Sephane Peterhansel este recordman absolut al victoriilor în celebrul concurs motorizat de anduranță, cu 6 ediții câștigate la clasa moto și alte 7 la auto.

Lider este în acest moment șeicul din Qatar – Nassel Al Attiyah de la Toyota, urmat de alt pilot de la Mini – spaniolul Nani Roma și de fostul campion mondial WRC, francezul Sebastien Loeb, de la Peugeot.

Amintim, România este din nou reprezentată de motociclistul Emanuel Gyenes, care s-a accidentat însă înaintea raliului și nu a putut concura la capacitate maximă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS