Confidenţialitate

Peter Gabriel aduce cea mai amplă producţie organizată la Bucureşti

Concertul de pe data de 8 mai, de la complexul Romexpo din Bucureşti, este primul show susţinut de Peter Gabriel la Bucureşti.

Recunoscut pentru pasiunea sa pentru efectele vizuale speciale, Peter Gabriel a fost întotdeauna un inovator nu doar în muzică, ci şi la nivel de imagine, lăsându-şi amprenta stilistică atât în clipuri, cât şi în scenografia show-urilor sale live. Cel mai recent turneu, intitulat ‘Back to Front’, este o nouă dovadă a ambiţiilor artistului de a împinge tot mai mult barierele convenţionalului, acesta reuşind să pună în scenă un spectacol impresionant în care tehnica de ultimă oră joacă rolul principal.

Turneul ‘Back to Front’, ce promovează noul album ‘So’, lansat recent într-o ediţie aniversară, reprezintă pentru artist nu doar şansa reîntâlnirii cu vechii colegi de scenă alături de care colinda mapamondul în urmă cu 25 de ani, ci şi un nou prilej de experimente tehnologice inedite, dându-i ocazia de a oferi şi de această dată fanilor săi un spectacol nemaivăzut.

Designul iniţial al show-ului a fost discutat de Peter Gabriel cu Gary Trew, production manager, şi Rob Sinclair, unul dintre cei mai apreciaţi designeri de lumini din lume, recunoscut pentru producţiile unor artişti ca Adele, Miley Cyrus, Queen & Adam Lambert, Pet Shop Boys, Goldfrapp şi Mumford & Sons. Una dintre ideile de bază a fost aceea de a combina elemente vechi, clasice, cu tehnologia de ultimă oră, iar rezultatul a fost impresionant, creând unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de sală.

S-au folosit imprimante 3D, scannere speciale, generatoare de imagini tridimensionale, ecrane ‘multigesture touch’, dar şi construcţii impresionante. Cele cinci reflectoare suspendate pe braţe de macarale uriaşe, operate manual, reprezintă unul dintre elementele centrale ale producţiei, creând impresia unei coregrafii inedite cu roboţi gigantici ce cântăresc cinci tone.

Totodată, structura elicoidală utilizată pentru partea centrală a scenei, precum şi proiecţiile 3D afişate pe ecranele de fundal crează un efect vizual suprarealist, completat de jocurile de lumini bine integrate în scenografia show-lui. Scena are dimensiuni foarte mari pentru o construcţie indoor, având 20 de metri deschidere şi 15 metri adâncime, pentru ridicarea ei fiind necesare aproximativ 50 de persoane specializate şi opt ore de muncă.

Biletele sunt disponibile în continuare, în număr limitat, pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi la casa de bilete a Sălii Palatului, mai multe sectoare fiind deja sold-out.