Pesto, celebrul sos italian pentru paste, este permis în bagajele de mână

Pesto – celebrul sos italian, pe bază de busuioc, folosit pentru paste – nu va mai figura pe lista lichidelor interzise la bordul avionului, în bagajul de mână.

Decizia a fost luată de reprezentanții aeroportului din Genova.

Aceștia le cer însă pasagerilor să facă o mică donație, pentru a li se permite accesul în avion cu borcanele cu pesto.

În fiecare an, pe aeroportul din Genova, la controlul de securitate erau confiscate și aruncate la gunoi sute de borcane cu pesto, celebrul sos italian făcut din busuioc, usturoi, semințe de pin, ulei de măsline și diferite tipuri de brânză. Era o risipă de alimente, dar și o supărare pentru pasageri– au spus reprezentanții aeroportului, citați de ziarul britanic The Independent.

Așa că au stabilit că fiecare călător va avea voie la bordul avionului cu borcane de pesto de până la 500 de grame. Recipientul este verificat cu echipamente speciale, similare celor folosite pentru a controla medicamentele și laptele matern.

Apoi, pe fiecare borcan este lipit un autocolant, pe care scrie Il pesto e buno, pesto este bun. În schimbul acestui autocolant, pasagerii trebuie să facă o mică donație, de 50 de eurocenți, bani care vor merge la o fundație pentru ajutarea copiilor.

În același timp, sunt încurajați și producătorii localii, care le vând turiștilor sos pesto ca suvenir.

Se spune că Genova este locul în care a apărut pentru prima oară acest sos. Anual, aici are loc chiar și un campionat mondial al sosului pesto, la care participă bucătari din întreaga lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS