Peste un milion de dolari zilnicpentru protecţia familiei lui Donald Trump

Peste un milion de dolari în fiecare zi pentru protecţia președintelui ales Donald Trump și a familiei sale, la New York. Atât cheltuiesc autoritățile din bugetul metropolei americane.

Toate aceste costuri nu vor scădea foarte mult după ce Donald Trump se mută la Casa Albă, având în vedere că soția acestuia, Melania, a anunţat deja că va continua să locuiască în Manhattan, pentru ca fiul lor să nu fie transferat în mijlocul anului şcolar.

Donald Trump a sugerat, de asemenea, că are de gând să revină des în locuinţa sa din Trump Tower, atât timp cât familia locuiește acolo.

 

Printre costurile suportate de către autoritățile new yorkeze se numără cele de asigurare a prezenței poliţiştilor alături de copiii şi nepoţii miliardarului republican.

Potrivit municipalității, New York-ul va avea nevoie de ajutor pentru a suporta toate aceste costuri, în special orele suplimentare muncite de poliţişti.

Chiar dacă președintele este protejat de serviciile secrete, polițiștii trebuie să se ocupe de gestionarea mulțimilor – ceea ce devine foarte complicat în cazul lui Donald Trump, pentru că acesta locuieşte în cel mai dens populat cartier din New York.

Toate rudele apropiate preşedintelui ales locuiesc în metropola newyorkeză şi au dreptul la protecţia serviciilor secrete.

In ultimul an, metropola a primit rambursari valoare de 26 de milioane de dolari pentru sumele investite în protejarea unor lideri ai lumii, care au vizitat Manhattanul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS