Confidenţialitate

Pește stricat într-o pescărie din Constanța. Patronul l-a amenințat pe șeful OPC cu un dosar penal

Un nou control cu scandal al Protecției Consumatorilor la Constanța. Toată marfa unei pescării din centrul orașului a fost oprită de la vânzare, din cauza stării avansate de degradare a peștelui.

Patronul pescăriei, care ar fi ofițer la Doi și un sfert, l-a amenințat pe șeful OPC Constanța că dacă nu renunță la control îi va face dosar penal, transmite corespondenta Europa FM din Constanța, Ghiulfer Predescu.

După ce săptămâna trecută patronul unei terase din Satul de Vacanță și-a spart un pahar în cap pentru a obstrucționa controlul celor de la protecția consumatorilor, marți, inspectorii OPC s-au lovit de rezistența unei vânzătoare de la o pescărie din centrul orașului.

Comisarul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, spune că a găsit un adevărat focar de infecție.

“Este o dramă, trei sferturi din cantitatea de pește stătea la 19-22 de grade. Parte din peștele depozitat în frigider avea muște moarte deasupra lui. Mirosul, nu putem să-l redăm”, a declarat Horia Constantinescu.

Inspectorii OPC i-au chemat și pe colegii de Direcția Sanitar Veterinare, dar și pe polițiștii de la Investigarea Fraudelor. Vânzătoarea a făcut scandal și l-a sunat pe patron, plecat Grecia.

Bărbatul l-a cerut la telefon pe șeful OPC, Horia Constantinescu, și, la refuzul acestuia, i-a transmis că el este polițist sub acoperire.

“Așa mi s-a spus, că nu scap eu fără dosar, că dânsul e ofițer acoperit UM 0962, îl felicit. Sunt convins că dacă ar fi așa cei care conduc această unitate militară știu că lucrurile nu pot ajunge pe acest palier, să ne amenințăm între doi funcționari ai statului. Dacă nu am cedat presiunilor de sânge, nu voi ceda nici presiunilor de uniformă” a reacționat Horia Constantinescu.

O sută de kilograme de pește și fructe, aduse din Grecia, au fost oprite de la vânzare, pentru a fi distruse. Mâine, după ce vor vedea și documentele, pescăria va fi amendată și, cel mai probabil, închisă.