Nou lot de produse și echipamente sanitare, adus în țară de Ministerul Sănătății și Unifarm

Peste două milioane de măști FFP2, ochelari de protecție, viziere, combinezoane, viziere și alte materiale de protecție, precum și 36.000 de tone de dezinfectant au fost aduse în țară de Ministerul Sănătăți și Unifarm, în ultimele două zile.

Potrivit unui comunicat transmis marți, Ministerul Sănătății și Compania Unifarm SA continuă să aprovizioneze cu echipamente medicale și materiale sanitare destinate unităților sanitare în lupta împotriva COVID 19.

Astfel, în perioada 6-7 aprilie, Unifarm a adus în țară mai multe transporturi de echipamente medicale și produse dezifectante.

Conform comunicatului citat, este vorba de 2.245.000 de măști FFP2 și ochelari de protecție, de 20.000 de viziere, 300.000 de combinezoane, din care 200.000 sunt speciale, de utilizat în secțiile de terapie intensivă (ATI). AU mai fost aduse 923.000 de mănuși latex, 114.000 mănuși de vinil, 2 milioane de măști chirurgicale cu 3 pliuri și 36.000 de tone de dezinfectant pentru suprafețe.

„Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte (marți spre miercuri – n.r.) către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevărată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS