Peste 900 de evenimente organizate la Târgul de Carte Gaudeamus

Peste 900 de evenimente sunt organizate la ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus, care are loc la Romexpo. Printre acestea, câteva lansări de cărţi scrise de jurnalişti sau foşti jurnalişti.

Mara Wagner este jurnalist, redactor şef la o revistă pentru femei, şi va lansa a doua ei carte, Renovări. Amenajări interioare, la editura Litera – o carte despre crizele cuplurilor care locuiesc împreună mai mulţi ani. La Editura Humanitas se lansează romanul Şi se auzeau greierii, de Corina Sabău, jurnalistă la Radio România Internaţional.

Şi corespondenta Europa FM în Teleorman, Carmen Dumitrescu, lansează al cincilea ei roman – Cei care nu mint. Mai amintim Cartea întâmplărilor, coordonată de Tatiana Niculescu, şi Corupţia ucide? – coordonată de Oana Zamfirescu.

Ca la fiecare ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, un loc important îl ocupă cărţile pentru copii şi cele pentru familie. Pentru acest segment, piaţa a cunoscut o creştere importantă în ultimii ani.

Astrofizica pentru copii grăbiți”, “Elmer și Wilbur”, “Zăpada”; “Băiatul din bulă”, “Noaptea de Ajun în Țara Minunilor” sunt doar câteva dintre cărțile pentru copii cu care editurile îi așteaptă pe vizitatori. De asemenea, din seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, e de amintit cartea ”Mihai I, regele-copil și pecețile de mărgean” . Un stand special la Gaudeamus este amenajat pentru cărţile Mirelei Reţegan, realizatoarea emisiunii “Antrenorul părinţilor” de la Europa FM.

Unele edituri au reduceri pentru cărţile lor, altele fac donaţii. Târgul de carte Gaudeamus va fi deschis până duminică, inclusiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS