Confidenţialitate

Peste 80% din locuinţele din România nu sunt asigurate

În România sunt peste 7,2 milioane de locuinţe neasigurate, în contextul în care, reprezentanții Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale spun că este un lucru cunoscut că ţara noastră are o largă expunere la riscuri de inundaţii şi alunecări de teren.

Adevărata problemă o reprezintă lipsa de informare a românilor pentru că ei nu știu ce responsabilităţi au în cazul în care un dezastru natural le afectează locuința.

De aceea, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi PAID organizează, până 13 octombrie în toată țara, o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa asigurării obligatorii a locuinţelor.

Campania ASF-PAID, care se derulează sub sloganul „Anul acesta îmi protejez casa!”, va avea loc în aproape 20 de primării din ţară, principalele oraşe vizate fiind Focşani, Bacău, Alba Iulia, Cluj Napoca şi Sibiu.

„Nu caracterul obligatoriu este cel care îi convinge pe români să se asigure, ci înţelegerea necesităţii acestui produs”, adaugă reprezentanții PAID.

Românii trebuie să știe că în cazul unui dezastru natural, fondurile publice vor fi folosite, în principal, pentru obiectivele critice: infrastructură, şcoli, spitale, dar refacerea locuinţelor rămâne în grija fiecărui proprietar.

Reprezentanţii celor două instituţii vor participa la întâlniri cu autorităţile locale, cu proprietari de locuinţe şi cu jurnalişti din presa locală.

Aceștia vor prezenta informaţii referitoare la importanţa protecţiei locuinţelor prin PAD – Poliţa de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – şi vor distribui materiale informative.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.