Peste 70.000 de credinciosi ortodocsi si greco-catolici sunt asteptati la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului de la Manastirea Nicula din judetul Cluj (AUDIO)

Câteva mii de oameni se află deja la mănăstire unde iau parte la rugăciunile și pelerinajele care încep încă de astăzi.

Ca în fiecare an Mănăstirea Nicula este punct de întâlnire, în aceste zile, pentru mii de credincioși din toată țara. Oamenii vin în pelerinaj pe jos și sute de kilometri pentru a avea ocazia să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care este scoasă din biserică.

Un pelerinaj important pornește chiar azi din fața Bisericii Sf. Nicolae din Gherla de unde mii de credincioși vor merge pe jos spre Mănăstirea Nicula. Aici vor putea asista la slujba de Vecernie urmată de cea a Prohodului Maicii Domnului.

La finalul acesteia se va scoate afară icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria despre care se spune că ar fi lăcrimat. Enoriașii împreuna cu preoții vor face apoi înconjurul mănăstitii cu icoana în față. Cei mai mulți pelerini sunt așteptați însă mâine la mănăstire pentru a lua parte la Liturghia arhierească ce va fi oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei.

Peste 500 de polițiști clujeni vor asigura ordinea și siguranța publică în perioada 14-17 august, pe durata manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.