Peste 60 de mii de turisti sunt asteptati pe litoral de 1 Mai (AUDIO)

Anul acesta, 1 Mai pică într-o zi de vineri, prilej bun pentru mii de români să-și ia o minivacanță și să plece la mare. Așa se explică și numărul mai mare de turiști care vor petrece Sărbătoarea Muncii pe litoralul românesc.

Peste 25 de mii de turiști vor fi de 1 Mai în stațiunea Mamaia. Hotelurile cele mai căutate hoteluri sunt cele aflate în apropierea cluburilor. Un loc într-o unitate de 4 stele în Mamaia poate costa şi 340 de lei pe noapte, iar la trei stele preţul mediu este de 240 de lei.

Mai ieftin este în sudul litoralului, unde se găsesc şi oferte cu 60-70 de lei pe noapte în hoteluri de trei stele. Evenimentele organizate la începutul lunii mai în stațiunile din sud ar putea aduce mai mulţi turişti, spune primarului Mangaliei, Cristian Radu.

Dacă în Mangalia sau Saturn se mai găsesc locuri de cazare, nu același lucru se poate spune despre Vama Veche. Toate locurile de cazare clasificate au fost deja rezervate, spune directorul unei agenții de turism, Cristian Bărhălescu.

Potrivit autorităților din turism, peste 3.000 de străini, în principal din Marea Britanie, Franţa şi Germania, se vor alătura distracției de pe litoralul românesc.