Confidenţialitate

Peste 500 de migranți au ajuns pe insula italiană Lampedusa

Peste 500 de migranţi au sosit luni seară pe insula italiană Lampedusa la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit, au informat media locale, potrivit DPA.

Ambarcaţiunea metalică, cu o lungime de 15 metri, a fost interceptată de nave ale poliţiei vamale italiene la aproximativ 7 kilometri de insulă şi a fost escortată până în port.

Printre migranţi, proveniţi în principal din Maroc, Siria, Bangladesh şi Egipt, se aflau femei şi copii, potrivit agenţiei de presă ANSA, care a menţionat că ambarcaţiunea plecase din Libia.

Anterior în cursul zilei de luni, alte 119 persoane au sosit clandestin în Lampedusa cu alte cinci vase.

”După câteva zile de vreme rea, astăzi pe o mare calmă au fost reluate debarcările”, a declarat primarul din Lampedusa, Toto Martello.

El a precizat că migranţii vor fi identificaţi şi vor primi asistenţă medicală, înainte de a fi transferaţi în carantină, foarte probabil în cursul zilei de marţi.

Migranţii şi refugiaţii plecaţi cu ambarcaţiuni din Tunisia şi Libia se îndreaptă adesea către Lampedusa, care se află între Tunisia şi Malta, cu obiectivul de a intra în Uniunea Europeană, dar mulţi dintre ei întâmpină dificultăţi în timpul călătoriei pe mare.