Confidenţialitate

Peste 47.000 de solicitări pentru programul IMM Invest, procesate

Fondul de garantare a procesat toate cererile inscrise in programul IMM Invest pana la data de 3 mai. In total sunt 47.896 de solicitări formulate de peste 37.000 de IMM-uri înregistrate în aplicatia www.imminvest.ro.

20.000 de cereri au fost deja trimise către bănci.

49 de solicitari au fost respinse, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Proiectele finantate prin cea mai amplă și complexă schemă de creditare, garantare și ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, fie din fonduri Guvernamentale sau Europene, va genera un efect semnificativ in economie prin infuzia imediata de lichiditate in ecosistemul de afaceri si foarte important, va consolida relatia de parteneriat intre antreprenori – FNGCIMM si finantatori, iar creditarea garantata va devini, speram, o modalitate fireasca de dezvoltare a companiilor in mediul de afaceri romanesc”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Programului IMM invest va ramane deschis pana la finalul anului, avand un plafon alocat de 15 miliarde de lei.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.