Peste 47.000 de cereri au fost depuse pe imminvest.ro, dublu faţă de cât se aștepta

Peste 47.000 de cereri au fost depuse pe imminvest.ro, numărul solicitărilor pentru investiţii fiind dublu faţă de cel pentru capitalul de lucru. IMM Invest ajută firmele mici şi mijlocii care pot accesa credite cu garanţii date de stat.

Magnitudinea programului e dată şi de numărul de beneficiari. Sunt peste 47.000 de cereri depuse. Totodată ajutăm şi numeroase locuri de muncă, peste 613.000,” a spus Dumitru Nancu, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Sunt 22 de bănci partenere în acest program care „şi-a dovedit necesitatea. Nu mă aşteptam ca nivelul solicitat pentru investiţii să fie dublu faţă de cel pentru capital de lucru”, a zis Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Au trecut aproape două săptămâni de la relansarea Programului IMM Invest.

Programul IMM Invest România permite companiilor mici şi mijlocii afectate de criză să îşi asigure lichiditate pentru derularea activităţii sau pentru investiţii, prin accesarea creditelor cu garanţii date de stat. Plafonul de garantare alocat este de 15 miliarde de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS