Confidenţialitate

Peste 44.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 44. 417 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care peste 41.000 de mii cu o doză, şi 2760 de persoane cu două doze.

În total, în România  erau imunizaţi ieri în total 1.746. 104 de oameni, cei mai mulţi cu serul de la Pfizer. Peste  282.000 de oameni au fost vaccinaţi cu serul Astra Zeneca, iar 107.000 cu cel de la Moderna.

De altfel,  luni sosește o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, peste 345.000 doze. De pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, vaccinurile vor fi transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, pînă la centrele din București și din țară.

Dozele vor ajunge în București, Brașov, Timisoara, Cluj, Iasi,  Constanța si Craiova. Începând de ieri, s-au deschis încă 167 de cabinete de vaccinare, pentru programarea celor care doresc să se imunizeze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și in București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate în aceste noi centre se va realiza începând de marți.

Pe de altă parte, secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat la Digi 24, că primele doze din vaccinul Johnson & Johnson vor veni în România la începutul lunii aprilie, iar autorităţile iau în calcul ca acesta să fie administrat şi prin medicii de familie.