Confidenţialitate

Peste 44.000 de persoane au depus cereri pentru a obţine finanţări prin Programul Casa Verde Fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice este gestionat de Administraţia Fondului de Mediu. A fost temporar blocat, iar angajaţii AFM analizează acum toate cererilor depuse în anii anteriori. Pe de altă parte, bugetul Programului Iluminat Public ar putea fi suplimentat cu 500 de milioane de lei, pentru organizarea unei noi sesiuni la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat în luna iunie, după tot felul de sincope. Acum, sunt reevaluate cele 6.000 dosare acceptate. Presedintele AFM, Laurentiu Neculaescu, spune că se lucrează între 800-1.000 de dosare pe săptămână, numai pe acest program fiind depuse peste 44.000 de cereri. O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice, simplificată, va fi lansată în toamna acestui an, a anunțat președintele AFM.

Pe de altă parte, la urmatoarea rectificare bugetară, fondurile programului pentru îmbunătățirea sistemului de iluminat public și reducerea costurilor ar putea fi suplimentat cu 500 de milioane de lei, pentru organizarea unei noi sesiuni la sfârşitul lunii septembrie.

Asta pentru că, imediat după deschiderea înscrierilor în aplicaţia informatică, au fost depuse 469 de dosare de finanţare și, în doar şapte minute, fondurile de 500 de milioane de lei au fost rezervate integral.

Pentru comune se alocă până la 2 milioane de lei, pentru oraşe cel mult 3 milioane, pentru municipii maximum 6.000.000 lei iar pentru Capitală cel mult 50 de milioane de lei.

Citește și: Schema de compensare a prețurilor la energie și gaze, pagubă pentru stat. Director: „Beneficiez de plafonare și nu ar trebui, îmi permit să plătesc”