Peste 400 de kilograme de heroină, confiscate la punctul de frontieră Vidin-Calafat

O cantitate de peste 400 de kilograme de heroină adusă din Iran a fost confiscată sâmbătă de autoritățile bulgare la punctul de frontieră Vidin-Calafat, drogurile fiind descoperite într-un camion care urma să intre în România și avea ca destinație finală Olanda, scrie AFP.

„Drogurile confiscate cântăresc în total 423 de kilograme și 222 de grame. Conform analizelor preliminare este o heroină de o puritate foarte ridicată, de aproape 70%. Prețul ei este estimat la 63,48 de milioane de leva”, echivalentul a circa 32,5 milioane de euro, a declarat duminică directorul vămilor bulgare, Gheorghi Kostov.

Procurorul general al Bulgariei a declarat ca este cea mai mare cantitate de droguri capturată vreodată în statul vecin dintr-un singur mijloc de transport.

Camionul transporta materiale de construcție pentru o societate de produse alimentare din Olanda. Drogurile erau ambalate în aproximativ 400 de pachete ascunse printre materiale. Șoferul camionului și proprietarul unui depozit unde s-a efectuat încărcarea vehiculului au fost arestați.

Oficiali bulgari din Ministerul de Interne spun că drogurile au fost aduse din Iran prin Turcia de către un șofer de tir iranian. Drogurile au fost mutate ulterior într-un camion.

Pe data de 24 aprilie, autoritățile bulgare au confiscat alte 214 kilograme de heroină la un punct de frontieră cu Turcia, drogurile fiind descoperite într-un camion iranian care se îndrepta tot către Olanda.

Sursa foto: Ministerul de Interne Bulgaria

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS