Peste 40 de persoane fără adăpost salvate de la îngheț

Poliția Română a anunțat că peste  40 de persoane fără adăpost au fost salvate de la îngheţ, în ultimele două zile, fiind duse cu ambulanţe în centrele sociale. Un singur deces s-a înregistrat din cauza frigului, la Galați. Persoanele fără adăpost sunt vizitate și de echipele Samusocial, o organizație neguvernamentală care se ocupă de oamenii străzii. Nu toți oamenii străzii acceptă să meargă, însă, la adăposturile de noapte sau la spital. Directorul executiv Samusocial, Sabina Nicolae, explică de ce.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei care refuză să meargă la adăposturi primesc din partea Samusocial ceai și supe calde, precum și pături și haine groase. În București sunt peste 700 de locuri asigurate în adăposturile de noapte. Potrivit Sabinei Nicolae, de la Samusocial, nu ar fi probleme în aceste centre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă nu au un număr suficient de paturi, se găsesc soluții. Măsuri suplimentare s-au luat și la Ploiești, unde Centrul de primire pentru persoane fără adăpost va rămâne deschis non-stop în această perioadă. Autoritatile au luat aceasta decizie din cauza frigului. 60 de oameni ai străzii au mers în ultimele zile la centru care , în mod normal, functionează doar pe timpul nopții.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS