Confidenţialitate

Peste 40 de orașe din România celebrează Ora Pământului pe 19 martie – VIDEO

Guvernul României şi ministerele sale vor stinge luminile, în mod simbolic, sâmbătă seara, între 20:30 şi 21:30, pentru a marca alăturarea la evenimentul mondial Ora Pământului (Earth Hour).

“Earth Hour este ora în care nu ne mai numim români, americani, sud-africani sau argentinieni, ci suntem cu toţii <<cetăţeni ai planetei Pământ>>.

Guvernul României şi ministerele sale vor stinge pentru o oră luminile în mod simbolic sâmbătă seara, de la ora 20:30, subliniind astfel angajamentul de a se alătura comunităţii internaţionale în lupta pentru rezolvarea problemelor de mediu ale societăţii noastre, una dintre cele mai importante fiind consumul din ce în ce mai ridicat de energie”, au scris reprezentanţii guvernului pe pagina oficială de Facebook.

Anul acesta, Ora Pământului va fi celebrată în 7.000 de oraşe din peste 170 de ţări, pe 19 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30.

Printre oraşele din România care au anunţat participarea la Ora Pământului, sub sloganul “Dăruieşte naturii energia ta”, se numără Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tușnad, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzau, Calafat, Călan, Călărași, Cluj-Napoca, Focșani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinești, Oradea, Panciu, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui.

Ora Pământului, iniţiată de World Wildlife Fund Australia, a început să fie sărbătorită la nivel internaţional din anul 2007, iar în România a fost celebrată prima dată în 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.

De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Ora Pământului a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari.

 Foto: Shutterstock