Confidenţialitate

Peste 35.000 de carduri electronice, care vor fi încărcate cu voucherele sociale, au fost distribuite de Poșta Română | AUDIO

Poșta Română a distribuit primele carduri pe care vor fi încărcate voucherele sociale acordate prin programul „Sprijin pentru România”. Primul lot cuprinde 35.000 de carduri electronice, care vor ajunge în județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați.

În fotografiile distribuite de Poșta Română se vede un poștaș pe bicicletă care dă unei doamne primul card electronic. Pe card vor fi virate ajutoarele financiare acordate persoanelor sărace, însă, numai după terminarea procesului de distribuire.

Așa că, ajutoarele aferente primei tranșe vor ajunge la beneficiari începând cu data de 20 iunie.

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate prin programul „Sprijin pentru România”, vor fi acordate în patru tranșe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Primul lot de peste 35.000 de carduri electronice va ajunge în județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați

Prim lot de peste 35.000 de carduri electronice va ajunge în judeţele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați. Următorul – de aproape 300.000 – va fi livrat săptămâna viitoare, la nivelul întregii țări.

Dintre acestea, aproximativ 55.000 de carduri vor ajunge la beneficiarii din București.

În total 2,5 milioane de români cu venituri reduse vor primi vouchere sociale.

Printre ei, pensionarii cu pensii mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele cu dizabilități ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere sau familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au dreptul la ajutorul social, dar și persoanele fără adăpost.

Sursa foto: Poșta Română

Citește și: Ministrul Boloş: Voucherele sociale vor fi distribuite din 13 iunie | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.