Peste 3000 de suporteri maghiari pe Arena Nationala, la meciul Romania-Ungaria

Peste 3 mii de suporteri maghiari sunt așteptați să vină sâmbătă la București pentru meciul cu naționala României.

Pe site-urile de socializare fanii Ungariei au început deja să posteze mesaje împotriva românilor – echipa lor nu a mai câștigat împotriva tricolorilor din 1981, iar anul trecut România a câștigat cu 3-0.

Joi, forțele de ordine vor pune la punct strategia pentru a preîntâmpina incidentele violente.

Cei peste 3 mii de suporteri maghiari care și-au anunțat prezența pe Arena Națională vor fi preluați de Jandarmerie de la Gara de Nord.

Așa s-a întâmplat și anul trecut, însă incidentele violente nu au lipsit: fanii naționalei Ungariei provocând scandaluri atât pe peronul gării cât și la terasele din Centrul Vechi al Capitalei.

Ei au început deja să posteze mesaje pe siteurile de socializare. Între altele, Bucureștiul este denumit ‘sat unguresc’.

Pe de altă parte, suporterii galeriilor bucureștene au primit bilete cu 50% reducere din partea FRF însă au transmis mesaje rasiste și xenofobe, motiv pentru care Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat și a cerut măsuri din partea forurilor fotbalistice.

Reprezentanții Jandarmeriei Capitalei spun că se vor întâlni cu cei ai Federației Române de Fotbal pentru a pune la punct toate detaliile, iar la discuții ar putea participa și polițiști maghiari.

România-Ungaria se joacă sâmbătă, de la ora 19, pe Arena Națională.