Peste 3000 de apeluri pe oră la 112 doar din București

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat de ce a fost folosit sâmbătă sistemul RO-ALERT pentru a le cere bucureștenilor și locuitorilor din județul Ilfov să nu mai apeleze la 112 decât atunci când sunt situații care le pun viața în pericol. Potrivti lui Raed Arafat în momentul luării acestei decizii se primeau în jur de 3000 de apeluri pe oră la 112 din din București.

Sunt afectate aproape toate județele din sudul și sud estul țării dar și unele din vest.

În București, aproape 750 de copaci s-au rupt până acum și au căzut pe străzi, inclusiv pe 55 de mașini, după cum arată datele comunicate de MAI până la această oră.

Tot în Capitală, vântul și gheața groasă depusă au rupt 10 stâlpi și 3 cabluri electrice.

Sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis către locuitorii Capitalei și județului Ilfov un mesaj în care le cerea acestora să nu mai sune la numărul de urgență 112 decât dacă se află în pericol.

”Pentru un singur copac sunau și 10-20-30 de persoane. Vrem să lăsăm liber 112 pentru urgențele cu risc vital. Dacă sunt victime în momentul când un copac cade, într-adevăr să se sune. Noi avem sute de intervenții pentru copaci și crengi căzute și care nu pun în pericol viața oamenilor”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat într-o intervenție la Realitatea TV, în urmăcu câteva minute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS