Confidenţialitate

Peste 30.000 de turiști, așteptați în minivacanța de 1 Mai pe litoral, atunci când se deschide și sezonul festival | AUDIO

După doi ani de restricții, gazdele au pregătit pentru cei care vin la mare în minivacanța de 1 Mai petreceri pe plajă, în cluburi și pe mare. Este weekendul în care se deschide, oficial, sezonul estival.

Deși minivacanța de 1 mai este mai scurtă în acest an, litoralul se va umple de turiști, dau asigurări hotelierii. Preferate sunt stațiunile în care se anunță petreceri de pomină, spune agentul de turism Corina Martin:

„Vom avea, din nou, peste 30-35.000 de turiști și vizitatori. Se vând, în primul rând, Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche, dar și Costinești-ul pentru că organizează un festival de muzică tânără”.

Mai exact, un festival de rock. Iar la Mamaia are loc tradiționalul festival de muzică electronică, plus unul gastronomic. Un hotel de patru stele din Mamaia, din apropierea cluburilor de noapte, este, potrivit managerului Răzvan Dobre, rezervat 100%:

„Tarifele încep de la 250 de euro, pe noapte, și pot ajunge până la apartamentul acesta de la etajul 8 care este 1.500 euro, pe noapte, și a fost rezervat pentru șapte nopți în perioada de 1 mai.”

Dar nu trebuie să ne speriem. Sunt și hoteluri care oferă cazare la prețuri mai omenești:

„ Tarifele încep de sub 100 de lei, pe cameră, pe noapte, pentru două persoane în Mamaia, chiar ușor mai reduse în stațiunile din sud”, susține Ionuț Nedea, directorul unei agenții de turism.

Distracțiile pe litoral înseamnă însă și petreceri pe mare. DJ de renume vor performa pe un iaht cu o capacitate de 800 de locuri. Managerul artistic, Adrian Sasu:

„ Vom pleca pe mare la ora 15,00 și ne vom intoarce probabil în jurul orei 21.00, acostăm și rămânem la mal pentru cei care încă mai vor să petreacă probabil până în ora 1.00-2.00 noaptea”.

Sute de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea în zonele aglomerate de pe litoral pentru prevenirea eventualelor incidente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock