Peste 3 tone de alimente, retrase dintr-un restaurant din Mamaia

Peste trei tone de carne, brânzeturi, produse alimentare procesate au fost scoase de la vânzare într-un restaurant patiserie din Satul de Vacanță, Mamaia.

Inspectorii OPC au descoperit, în unitate, condiții de preparare și de depozitare greu de imaginat.

Administratorul a fugit, iar angajații au încercat să împiedice controlul comisarilor OPC.

Pentru inspectorii OPC, restaurantul din Satul de Vacanta este, de la începutul sezonului estival, unitatea unde au descoperit cele mai multe deficiente. Un adevarat atentat la sănătatea turiștilor, spune comisarul sef al OPC Constanta, Horia Constantinescu.

Au fost găsite peste trei tone de carne, mici, brânzeturi, făină, produse de patiserie, depozitate în condiții greu de imaginat. Carnea de mici era ținută în cutii metalice, la temperaturi de 25 de grade. Muștele roiau deasupra cărnii procesate. În spațiile de depozitare mirosea puternic a igrasie, pereții erau coșcoviți, plini de mucegai. Mare parte din carne era expirată din luna septembrie 2016, iar brânzeturile, congelate, erau neetichetate, fără indicații despre proveniență sau termen de garanție.

La vederea comisarilor OPC, administratorul restaurantului a fugit. Angajații au încercat să împiedice controlul, fâcând un zid din navete, pentru a nu se ajunge la camerele frigorifice. Nimeni nu știe cum de s-a putut emite autorizație sanitar veterinară pentru funcționarea unui asemenea unități de alimentație publică din Mamaia. Patronul va fi amendat, numai pentru obstrucționarea controlului, cu 30.000 de lei. Urmează alte sancțiuni. Restaurantul a fost închis pentru cel puțin șase luni.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS