Confidenţialitate

Peste 3.000 de noi fluxuri de vaccinare, cu ser Johnson&Johnson, încep să funcționeze în cabinetele medicilor de familie

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-COVID-19, Andrei Baciu, spune că 3.035 de medici de familie încep imunizarea în cabinetele proprii, cu ser de la Johnson&Johnson.

Cele mai multe cadre medicale implicate în vaccinarea anti-Covid sunt în București: 225.

Mulți medici de familie nu au primit vaccinul încă, sau alte materiale care să-i ajute în acest proces, spune la Europa Fm Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de familie din Bucuresti:

„Fluxurile nu sunt încă organizate, sunt pe cale de a se organiza pentru că, așa cum vă spuneam, unii medici nu au primit încă materiale, iar alții nu au primit vaccin. Marea majoritate încă nu avem contractele semnate pentru partea de vaccinare și în clipa asta nu suntem toți pe accetul de vaccinare, ca să putem face vaccinare trebuie și acel vaccin să fie înregistrat, în baza căruia trebuie să se elibereze adeverința pacientului vaccinat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vaccinul folosit în cabinetele medicilor de familie este cel dezvoltat de Johnson &Johnson, care se poate administra într-o singură doză.

Oamenii sunt sfătuiți să-și sune medicul pentru programare:

„E bine să știe toată lumea că trebuie să dea telefon să se programeze la medicul de familie, pentru că vaccinul care se istribuie la medicii de familie se găsește în flacoane multi-doze, adică sunt 5 într-un flacon. În momentul în care deschide acest flacon, trebuie să se termine acest flacon în 6 ore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot de luni, în 56 de centre ale Ministerului Apărării, începe maratonul de vaccinare anti-Covid: până pe 11 mai, se vor face imunizări non-stop.

Astfel, de luni dimineață, cine dorește să se vaccineze se poate duce acolo, la orice oră, fără programare prealabilă.

Vaccinarea non-stop este un program pilot al Ministerului Apărării, care se desfășoară timp de o săptămână, în centre de vaccinare aflate în 7 spitale militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

După injecție, oamenii vor fi înregistrați în Registrul Național al Vaccinărilor și vor fi programaţi pentru rapel.

În perioada următoare, dacă va fi cerere și dacă vor fi suficiente doze disponibile, programul ar putea fi extins și la celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN.