Confidenţialitate

Peste 28.000 de reacții, în mai puțin de 24 de ore, față de comentariul lui Dragoș Bucur

Noul mesaj publicat de Dragoș Bucur pe contul său de Facebook, miercuri seara, a adunat, în mai puțin de 24 de ore, un număr record de reacții și comentarii.

De altfel, discuția de la România în Direct de joi a pornit de la poziția lui Dragoș Bucur și modul în care a fost ea primită de un public mult mai larg decât urmăritorii săi fideli.

”Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor.

Câțiva prieteni m-au sunat sa mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc.

Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că E mai bine să tac decât să spun ce cred. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum.

Celor ce aleg să înjure și să atace, îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corecta, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva discrimării și astea sunt valorile dupa care mă ghidez în viață.

PS-acum îmi e teamă să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu și peste teama asta!”, a comentat Dragoș Bucur, miercuri seara, pe contul personal de Facebook.