Confidenţialitate

România în Direct: Dragoș Bucur: ”Nu mă vaccinez și nu port mască.” Până unde merge libertatea de exprimare? | VIDEO

Actorul Dragoș Bucur a stârnit o  controversă în mediile online după ce a scris pe Facebook ”nu mă vaccinez și nu port mască”. 24 de ore mai târziu, el a revenit cu o explicație despre gestul său.

”Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit (…) Nu incurajez pe nimeni sa nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanta militara si consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul si cu deciziile lui si sa imi exprim public acest dezacord (…)

Mesajul lui Dragoș Bucur a fost apreciat de zeci de mii de oameni și a stârnit comentarii de aprobare, dar și un val de critici. Cele mai multe s-au referit la statul său de persoană publică, unul care transformă mesajul său într-un îndemn la nerespectarea legii. Nu este pentru prima dată când persoane publice stârnesc același tip de controversă, cel mai cunoscut fiind cazul lui Dan Bittman.

Ce părere aveți despre gestul lui Dragoș Bucur? Sunt cei care nu poartă mască ostracizați sau îndepărtați de societate sau dimpotrivă? Până unde poate merge libertatea de exprimare în această situație?