Peste 25.000 de angajaţi ai MAI vor lucra în fiecare zi, în minivacanţa de Rusalii

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici – vor lucra în fiecare zi, în minivacanţa de Rusalii. De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în weekendul 3-4 iunie, vor fi operaţionale cinci puncte de lucru ale ISU şi SMURD.

Potrivit MAI, în minivacanţa de Rusalii vor fi organizate aproape o mie de manifestări publice, iar, în fiecare zi, 8.900 de poliţişti şi 6.600 de jandarmi vor fi în misiune, în teren.

”O atenţie deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, staţiunilor turistice de la munte şi de la mare, dar şi traseelor care converg spre lăcaşele de cult unde vor avea loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea de Rusalii”, precizează reprezentanţii MAI.

De asemenea, 1.500 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere naţionale, echipajele rutiere urmând să acţioneze cu 346 de aparate radar. În această perioadă, traficul rutier va fi monitorizat şi cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

În condiţiile în care foarte multe persoane se vor afla în aceste zile în staţiunile de la munte, peste 170 de jandarmi montani sunt pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor care solicită ajutor.

Şi peste 5.200 de pompieri şi paramedici vor interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în acest weekend, vor fi operaţionale cinci puncte de lucru ale IGSU şi SMURD, dotate cu echipaje pentru intervenţii la urgenţe medicale şi descarcerare, dar şi cu autospeciale de stingere a incendiilor. Punctele de lucru sunt situate la kilometrul 19+ 900 de metri, kilometrul 65, kilometrul 105 – în localitatea Drajna, kilometrul 141 – în localitatea Feteşti şi la kilometrul 193 – în localitatea Valea Dacilor.

Totodată, în judeţul Constanţa vor fi operaţionalizate puncte de lucru temporare ale pompierilor şi paramedicilor SMURD în Mamaia, Vama Veche şi pe căile de acces în municipiul Constanţa dinspre Valu lui Traian, Ovidiu şi Agigea.

De asemenea, întrucât se preconizează o creştere a valorilor de tranzit, peste 1.300 de poliţişti de frontieră vor lucra zilnic de joi până luni.

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră este disponibilă o aplicaţie online care prezintă timpul mediu de aşteptare din fiecare punct de frontieră pentru a permite cetăţenilor să-şi reconfigureze traseul prin alegerea unui punct care nu este aglomerat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS